Összes oldalmegjelenítés

2011. október 26., szerda

Vajkrémes marcipános torta


Hozzávalók:
Tészta: 8 db tojás, 8 ek. víz, 16 ek. cukor, 16 ek. liszt
Krém: 0,5 liter tej, 1 csomag puncs pudingpor, 15 dkg cukor, 25 dkg Liga (margarin), marcipánmassza (ízlés szerint én kb. 15 dkg-ot használtam)

 Elkészítés:
A hozzávalókból elkészítjük a 8 tojásos vízes piskótát. (38x30 cm-es gáztepsiben sütöttem.)
Mikor készen van hosszában félbevágjuk.
A krémhez a puding elkészítjük csak a tejjel (cukor nélkül). A Ligát a a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot belekeverjük.
Az alsó piskótára rákenünk ízlés szerint a krémből (nekem kb. 1/3-a megmaradt), majd ráfektetjük a kinyújtott marcipánmasszát, erre még kenünk a krémből és rátesszük a másik piskóta lapot.
A tetejét ízlés szerint díszíthetjük.

Unokaöcsém 18. szülinapjára kérte ezt a tortát. Ez a cicához hasonlóan egy animéből van. Elég aprólékos volt a lányt kidolgozni, de nagyon örült neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése