Összes oldalmegjelenítés

2011. október 26., szerda

Marcipánkrémes papagájszelet torta


Hozzávalók:
Tésztához: 4 tojás, 30 dkg cukor, 1 Liga, 2 dl tejföl, 30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, vaníliáscukor, 2 ek. kakaópor, eper/puncs pudingpor

Krémhez: 1 csomag tejszínízű pudingpor, 1/2 liter tej, 4 ek. cukor, 25 dkg Liga, 10 dkg marcipánmassza

 Elkészítés:
Tészta: A tojást a cukorral és a Rama-val habosra keverjük. Apránként belekeverjük a tejfölt, a lisztet és a sütőport. A masszát három részre osztjuk. Egyikbe vaníliáscukrot, a másikba kakaóport, a harmadikba pudingport keverünk.  26 cm átmérőjű kör tortaformába adagoljuk a három színt, ettől lesz színes mikor megsül.
Krém: A tejből, cukorból és pudingporból elkészítjük a pudingot. A Liga margarint magában habosra keverjük, majd belekeverjük először a lereszelt marcipánmasszát, végül a kihűlt pudingot is.
 
*Megjegyzés: Én a Liga-t használtam, de természetesen más margarin is jó. A krém felét használtam csak fel a tortához, amit kétfelé vágtam, de ha háromfelé vágjuk a tortát, akkor kell az egész adag krém.



Unokaöcsém tavaly a 17. szülinapjára marcipánkrémes tortát kért, aminek a tetején egy anime szereplő hermelin van, a tésztát rám bízta.
Mivel nagyon szereti a papagájszeletet, gondoltam tortaként sütöm meg és megtöltöm.

Nagy siker volt a torta, Tominak (férjemnek) annyira ízlett, hogy a névnapjára Ő is ilyent kért. Neki Mercedes jelvénnyel díszítettem a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése