Összes oldalmegjelenítés

2011. október 27., csütörtök

Eszterházy torta (Eric Cartmanről mintázva)


Hozzávalók: 
Tésztához: 8 tojásfehérje 18 dkg cukor 20 dkg darált mandula 4 dkg finom liszt 4 dkg vaj 

Tetejére: (Az Eszterházy változatnak) 10 dkg fehér csokoládé 5 dkg étcsokoládé 
Tetejére: (Cartmenes változatnak) 1 tojásfehérje porcukor ételszínezék 

Krémhez: 4 dkg finomliszt 2 tojássárgája 1,5 dl tej 4 dkg cukor 3 dl tejszín 


Elkészítés:
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk.
  • A mandulát a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
  • A masszából 5, egyenként 23 cm átmérőjű kerek lapot sütünk.
  • Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok) 18 percig sütjük.
  • A sütőből kivéve, amikor a tészta még forró késsel elmozdítjuk a lapokat, nehogy leragadjanak.
  • A krémhez a lisztet a tojássárgával meg egy kevés tejjel simára keverjük.
  • A többi tejet a cukorral fölforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg krémszerűen besűrüsödik.
  • Miután kihűlt apránként hozzáadjuk a kemény tejszínhabot.
  • A lapokat a krémmel megkenve egymásra rakjuk.
  • Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  • Az olvasztott fehércsokoládéval bevonjuk a tetejét, majd vízszintesen berácsozzuk a szintén olvasztott étcsokoládéval. A rácsokra merőlegesen egy fogvájóval váltakozó irányban újra megcsíkozzuk.
  • A torta oldalához durvára vágott, pirított mandulát tapasztunk, végül rövid időre vissza tesszük a hűtőbe.
Öcsém kérése volt ez a Cartman formájú torta a születésnapjára.
Igazából egyszerű volt a tészta és a krém elkészítése, inkább az vett el sok időt, míg egyenként megsütöttem a lapokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése