Összes oldalmegjelenítés

2011. október 26., szerda

Mokkakrémes epertorta

Hozzávalók: 
Omlós tésztához: 12 dkg liszt, 6 dkg vaj, 3 dkg cukor, 1 tojássárgája. 
Piskótához: 2-2 ek. citromhéj és citromlé, 3 tojás, 12 dkg cukor, 4 dkg liszt, 4 dkg étkezési keményítő. 
Töltelékhez: 50 dkg eper, 6 dl tejszín, 2 ek. neszkávé (én capuccinót tettem bele), 4 ek. cukor, 2 zacskó habfixáló, 3 ek. eperlekvár

Az omlós tésztához a lisztet a cukorral, a feldarabolt vajjal, a tojássárgával és 1 ek. vízzel összedolgozzuk. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük. 
A piskótához a tojásfehérjét 1 ek. hideg vízzel kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a cukrot. Hozzáadjuk a citromlevet és a citromhéjjal elkevert sárgáját, majd rászitáljuk a keményítővel elvegyített lisztet. 
Egy kb. 26 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. Az omlós tésztát a forma alján kinyújtjuk. Karimát pattintunk köré, villával megszúrkáljuk és szintén 200 fokon kb. 10 percig sütjük. 
A krémhez a tejszínt a kávéval, cukorral habbá verjük, belekeverjük a habfixálót. 
A kihűlt piskótát félbevágjuk. Az omlól lapot megkenjük lekvárral. Ráhelyezzük az egyik piskótát, kirakjuk a feldarabolt eperrel, rásimítjuk a mokkakrém felét, és befedjük a másik lappal. 
Elosztjuk rajta a többi krémet és 1 órára hűtőbe tesszük. A tejszínt felverjük. A habbal bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Eperrel, tortadarával díszíthetjük a tetejét.

Anyu szülinapjára sütöttem ezt a tortát, erről sajnos nincsen krém. Nagyon finom lett (annak ellenére mondom, hogy nem szeretem a kávés krémeket).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése